Friday, June 9, 2017

Ulasan filem The Mummy (2017) oleh Billy Tio : "Abang Tom Cruise jatuh standard..."

Amaran: mungkin mengandungi spoiler

1. Long time tak pernah watch so trashy film in cinema.

2. Mr. Cocky yang survive a plane crash ada jugak seekor "side kick" yang ikut dia ke merata tempat. Lebih kurang macam cartoon Disney punya side kick... are you serious?!

3. Memang pun cerita yang nobody care langsung, tetapi pun tak payah duk flashback dengan jumpscare selalu....sampai meluat tengok bayangan otak si cocky ITU.

4. Abang Cruise jatuh standard untuk berlakon dalam filem teruk ni. For Tom Cruise fans, this is deepest condolences, your idol is very low in standard now, due to this film, Tom Cruise should be inferior to Brad Pitt for now I guess.

5. Yang masuk panggung semata mata untuk CGI pun kecewa, sebab filem teruk INI CGI dia sangat biasa saja. Jangan harap CGI macam Jurassic Park ataupun Brendan Fraser punya Mummy ori. Terbukti yang Jet Li punya Mummy Tomb Dragon pun bettercthan Tom Cruise Mummy.

6. Music skor pun macam teruk, lakonan mummy sekadar ikat tangan buka mulut luas luas untuk keriau saja. Cinematography pun seteruk jalan cerita. Dapat pelakon Oscar winner Russell Crowe berlakon sebagai badut cam nie pun ado.

Filem ni epic FAIL, sangat teruk, filem Cruise yang paling teruk. Markah "0" utk filem yang buruk ni.

You like Mummy 2017?? Share your view pls..

Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 8 Jun 2017
Genre: Aksi / Pengembaraan / Fantasi
Durasi: 1 Jam 50 Minit
Pengedar: United International Pictures
Pelakon: Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance, Russell Crowe
Pengarah: Alex Kurtzman

No comments:

Post a Comment