Thursday, July 27, 2017

Ulasan filem Janna Nick: HACKSAW RIDGE

I just watched Hacksaw Ridge. The movie was so damn good... #JNMOVIEREVIEW bagi 5/5. Walaupun masa ai nak tengok tu kawan ai kata dah ada HD online. Worth to watch. Ai jatuh cinta dengan Desmond Doss tu. Ada tak lelaki macam tu?

Pi la tengok! Dia kisah sebenaq. Pasai perang kat Okinawa. A biography-genre-movie tapi tak meleret and tak lembap... Ai sukaaaaaaa

#sayangketatsendatpadat

Thanks @hazreenhakim bagi wrap awai boleh tengok movie. Esok ai lambat sikit sampai set tau. TQ.

5/5

Plot: Mengisahkan tentang kisah sebenar seorang askar medik, Desmond Doss, yang telah menyelamatkan 75 orang ketika Perang Okinawa pada Perang Dunia II tanpa melepaskan sebarang tembakan. Dia merupakan satu-satunya askar Amerika yang berada di barisan hadapan ketika Perang Dunia ke-2 tanpa senjata yang mana dia percaya membunuh adalah salah. Doss kemudian menjadi orang pertama menerima Medal of Honor tanpa menembak ketika perang.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 16 Februari 2017
Genre: Aksi / Biografi / Drama
Durasi: 2 Jam 19 Minit
Pengedar: Walt Disney Pictures
Pelakon: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey, Teresa Palmer, Hugo Weaving
Pengarah: Mel Gibson

No comments:

Post a Comment