Thursday, July 27, 2017

Ulasan Janna Nick terhadap filem Dunkirk arahan Christopher Nolan yang menggegarkan internet

You gotta give a hat to Janna Nick. Sebab dia ialah peminat filem. By means, pergi ke panggung dan tonton filem. Bukannya download. Walaupun dia review macam retard untuk memenuhi kehendak laras bahasa peminat-peminatnya yang tak tinggi dan deep.

Sebelum ini Janna pernah review filem lain. Dunkirk bukan kes pertama dia tertidur di panggung. Dia tertidoq dengan filem In The Heart of the Sea. Bukan kali pertama review filemnya negatif. Janna pernah tak boleh pergi dengan filem The Nice Guys (lakonan Ryan Gosling dan Russel Crowe, arahan Shane Black) yang aku suka, dan Janna salahkan IMDB yang memberi rating tinggi dan kata IMDB (yang sebenarnya kumpul rating pembaca) sebagai penipu.

Sejujurnya aku pun ada juga filem yang aku tertidur menengoknya (Mirrormask is one of them) tapi final blow bagi Janna ialah dia tak bagi bintang kat Dunkirk dan suruh fans dia "elakkan tengok Dunkirk" which pisses people off. Kalau dia kata tak suka Dunkirk dan bukan taste dia ok je rasanya. Tapi the fact that dia baru dapat job berlakon drama dengan Fattah Amin iaitu adaptasi drama Korea bertajuk Coffee Prince was used by the so called "defenders of the faith" to against her.

Ada yang kata Janna Nick tak suka filem perang tapi sebenarnya tidak kerana Janna Nick pernah memberi ulasan dan rating positif pada filem Hacksaw Ridge yang anda boleh baca di sini.

Di bawah pula ialah ulasan Dunkirk dari Janna Nick yang telah menggegarkan internet:

Ai tengah tengok cerita #dunkirk dah nak habis dah..@kissyanick gedik sangat nak tengok sebab HARRY STYLE BERLAKON!!! Ai tengok cuba nak digest sampai ai rasa ai macam kebodohan teruk. Pastu ai decide untuk tidoq.. Ai bangun tidoq sambung tengok lagi tapi masih buntu... Maka ai pun ajak @irisrose2015 keluar dari panggung wayang, maka terhasil lah gambaq ni... So ai tak mau bagi bintang kat cerita ni... Kalau boleh elakkan tengok, tapi citarasa masing-masing. Kalau suka tengok cerita macam ni, pi la tengok. Genre dia ok. Penceritaan dia tu... hmm sedehhhhh.

#sayangketatsendatpadat

No comments:

Post a Comment